Beskrivelse af USA turen 2010

En kort beskrivelse af vore oplevelser på turen.
Dato: Beskrivelse:
4/7 Afrejse Ålborg 10.50, ankomst Kastrup 11.35. Afgang kastrup 12.25 og ankomst Newark (New York) 14.50.
Det var lidt stresset i Kastrup på grund af den korte tid mellem ankomst og afgang, men uden de store problemer. I Newark størg vi lige gennem diverse kontroller uden problemer, og noget hurtigere end forventet. Vi blev afhentet i lufthavnen af min grankusine Birte's mand, John. Senere kørte Birte os til et udsigtspunkt i Livingston, hvor man kan se ind over New York. På det sted er der sat et mindesmærke over dem der blev dræbt i forbindelse med 9/11 og World Trade Center. Man fik en meget underlig fornemmelse ved at stå der og se ind over New York. Om aftenen var vi nede og se fyrværkeri ved det lokale gymnasium. Det var jo den 4/7 som bliver fejret over hele USA.
5/7 Vi stod op til et hus der var pyntet med flag. Båden Dannebro og Stars and Stripes, og happy birthday skilt, så det var en rigtig dejlig start på en fødselsdag. Efter morgenman med pandekager og boller, som det hører sig til i USA når man har fødselsdag, kørte vi med Birte ind til Newark, hvorfra vi tog toget ind til Ground Zero. Det er en helt ny station, for den gamle blev jo total ødelagt ved angrebet den 9/11.
Der er ikke meget at se, ud over byggekraner der hvor World Trade Center stod, for de er i fuld gang med at genopbygge i området. Vi besøgte også St Paul's Chapel of Trinity Church lige i nærheden. Kirken blev brugt af redningsfolkene til at hvile ind i mellem i deres forsøg på at rede så mange som mulig den gang. Det gjorde et meget stort indtryk på, os og vi havde begge en meget stor klump i halsen, og vist også en tåre i øjenkrogen da vi gik ud der fra.
Der efter var vi bl.a. i Chinatown. Om aftenen spiste Birte og John datter Dorte, svigersønnen Jason, og barnebarnet Oliver fødselsdags middag sammen med os, og det var en forrygende middag, som selvfølgelig blev afsluttet med is til dessert ;o) Så jeg kunne ikke ønske mig en bedre fødselsdag. Var jo blevet fejret efter alle kunstens regler, og der blev sunget fødselsdagssang flere gange i løbet af dagen, både på engelsk og dansk :o)
6/7 Afrejse Newark 13.00, ankomst Los Angeles 15.50
Efter lidt turbulens tværs over USA, dog ikke noget der gjorde noget, landede vi i Los Angeles kl. 15.50
Så var det ellers i bus hen til biludlejningen og hente en bil. Det blev en Chevorolet Malibu der blev vores tro følgesvend de næste uger. Derefter om på hotellet som lagde tæt ved biludlejningen.
7/7 Det var vores første dag på de californiske veje. Vi skulle køre fra Loa Angeles og til Palm Desert hvor vi skulle besøge KC og Chris de næste par dage. Var selvfølgelig lidt nervøs for hvordan det var at køre i USA, men det blev hurtig gjort til skamme. Aldrig har det været mere afslappende at køre, end i USA. Alle er utrolig gode til at tage hensyn til hianden i trafikken. Vi har virkelig meget at lære i Danmark.
8/7 Privatbesøg hos KC og Chris
9/7 Privatbesøg hos KC og Chris
10/7 Dagens tur var fra Palm Desert og til Hampton Inn, Lake Havasu. Skiltningen i USA er bare super godt, og så skal man lige vende sig til at også i trafikken er alle venlige og hjælpsomme.
Alle er utrolig flinke, uanset om du er i butikker eller på restaurant. Vi har flere gange i butikker været ude for at de har givet hånd når de skulle sige farvel, og alle ønsker os en fortsat god ferie. Det var ikke sket i Danmark ;-)
11/7 Kørte fra Hampton Inn, Lake Havasu til Canyon Plaza Resort, Grand Canyon
Under vejs var vi inde for at besøge en butik der handler med ting lavet af de lokale indianer. Desværre var den lukket. Krisen er hård i USA.
Efter at være tjekket ind på Canyon Plaza Resort, kørte vi de sidste 10 km. til Grand Canyon Village, for at se ud over Grand Canyon. Det er et imponerende syn, som skal ses. Kan ganske enkelt ikke beskrives. Første gang man skuer ud over, går det lige et stykke tid inden man kan trække vejret. Imponerende syn.
12/7 Dag startede vi med at køre til udsigtspunktet Desert View, som ligger omkring 50 km. øst for Grand Canyon Village, hvor vi var i går. Så det var jo noget helt andet vi så der. Blandt andet kan man flere stedder, se meget mere af Colorado floden som løber nede i bunden af slugten. Det er jo floden der gennem mange år har gravet sig ned igennem jorden og formet Grand Canyon. På vej tilbage til Grand Canyon Village, var vi i hold ved flere forskellige udsigtspunkter, og den ene udsigt var mere storslået end den anden. På en af pladserne, Grandview Point fik vi syn for at man skal tage sig i agt for kanten. Da vi kom holdt der mange Parkbetjente og der var afspæret ud til selv udsigtspunktet. En af de andre fortalte at der kort for inden vist nok var styrtet en personer ned, fordi de havde vovet sig uden for rækværket. Kort tid efter ankom der en helikopter som begyndte at flyve nede langs med klippen for at prøve at lokaliser vedkommende. Og nogle af parkbetjentene var ved at iføre sig klatreudstyr så de kunne fires ned, når man havde lokaliseret hvor vedkommende lå. Til trods for det var der andre der skulle ud på kanten for at se hvad der foregik. Vi kørte for vi ville ikke være vidner til at nogen drattede ned. Spiste frokost lidt syd for Grand Canyon, inden vi begav os mod Kingman. På vejen fra Grand Canyon og ned til Holiday Inn Kingman, Kingmann, kørte vi et stykke af vejen på den legendariske Rute 66.
13/7 Fra Holiday Inn Kingman, Kingmann til Las Vegas Hilton, Las Vegas, over Hover dæmningen. De er jo ved at bygge en bro over kløften lige syd for Hover Dam så de kan lede en del af trafikken væk fra dæmningen. Broen er et imponerende bygningsværk, lige som Hover Dam er det. Selve broen er færdig og i øjeblikket arbejder man på tilslutningen på begge sider, og i samme åndedrag laver man en masse nyt vejbyggeri på begge sider, så vi sneglede os gennem en masse vejarbejde. men her bruger man ikke lysregulering som ved vejarbejde i Danmark. Nej her står der en person i hver ende med et stop skilt, og så reguleres trafikken forbi vejarbejdet på den måde. Prøv at forestil jer at stå med en arbejdshjelm på en hel dag i bagende sol, og temperaturet omkring de 40 i skyggen, hvis der havde været mulighed for at komme i skygge. Puha.
Hover Dam er et imponerende bygningsværk, og man fatter slet ikke at den er bygget helt tilbage i 1931-1935.
Efter Hover Dam fortsatte vi til Las Vegas, hvor vi først var inde og ose i en "lille" indkøbscenter på omkring 25.000 kvadratmeter.
Herefter kørte vi videre til en chokoladefabrik og kaktushave som ligger side om side. Fik da også smagt lidt chokolade, og set på diverse kaktus, samt en Roadrunner. Det er ikke for ingentig at det er den der er brugt i tegnefilmen med ulven, for den kan virkelig løbe stærk :o)
Herefter gik turen ind til hotel Hilton, hvor vi fik et værelse på 22. etage, så der var udsigt. Lige da vi kom ind på hotellet var vi ved at løbe skrigende væk, for der var spille maskiner over alt, og en masse larm. Det er lavet sådan at du skal igennem områder med spille maskiner uanset hvor du går hen. Nå, men efter hånden vender man sig til det. Det er det samme på alle hoteller.
Nu er et hotel i Las Vegas ikke hvad vi forstår ved et hotel i Danmark. Det er en blanding af kasino, hotel, indkøbs gader, og restauranter. Hvert hotel har indkøbsgader der er flere gange større end mange indkøbscentre i Danmark. Plus et utal af restauranter. Og alt krydret med glimmer, glitter og blip båt lamper. Så det er et rent gedemarked, men sjovt at opleve. Nu har vi set det, men tror ikke det er et sted vi vender tilbage til. Vi har fået travet en masse den 1 dag vi har været i Las Vegas, og fået set en masse, men det er for omfattende at skulle beskrive det her. Men vi har da blandt andet kørt i elevator med Elvis ;-)
14/7 Ophold på Las Vegas Hilton, Las Vegas. Var selvfølgelig rundt og se på "det vilde liv" i byen ;-)
15/7 Dagens tur var fra Las Vegas Hilton, Las Vegas og til Best Western Frontier, Lone Pine, igennem Death Valley.
Efter et par hektiske dage i Las Vegas, satte vi så kursen mod Death Vally. Det er virkelig en tur der skal opleves, men også en varm tur, for på en strækning på små 20 miles ( 32 km ) hvor det er ekstrem varmt og hvor det går op ad, er man nødt til at slukke for airkondison i bilen, for at den ikke skal overophede, og i løbet af få minutter stiger temperaturen i kabinen til over 50 grader, og så er det bare med at hælde vand indenbors. Tror at vi hver især drak over 2 liter på turen gennem Death Vally. Under vejs mødte vi to der havde valgt at gå gennem ørkenen, godt nok havde de en følgebil med, med alligevel imponerende at de tør.
Vel ankommet her til Lone Pine gik vi ind for at tjekke ind på hotellet. Der stod et andet hold der også var ved at tjekke ind på samme hotel, og ja rigtig gættet, så var de også fra Danmark ;-) De var så på vej i modsat retning og skal igennem Death Vally, til Las Vegas i morgen. De kunne berette at vi ville møde endnu flere danskere når vi kom op nord på :o)
16/7 Kørte fra Best Western Frontier, Lone Pine, og til Austria Hof Lodge, Mammoth Lakes
Det var spændende at se hvordan naturen ændrede sig efter hånden som vi kom nord på. Det hele blev mere frodig og grøn og der begyndte at komme træer samtidig med at temperaturen faldt.
På vejen var vi bl.a. i hold ved søen Lake Crowley, Hvor der lystfiskes ivrigt fra både. Under vejs kunne vi også følge tordenbyger der kom ned fra bjergene.
I Mammoth Lakes var temperaturen på ca. 25 så det er lidt noget andet end Death Vally :o)
Dyrelivet skifter også. Her er masser af små jordegern, og vi har også set en enkelt kaninunge. Da byen ligger lige i kanten af et naturreservat er der også mulighede for at møde bjørne, og vaskebjørne. Derfor skal biler også tømmes for madvarer, og døren til hotellet holdes lukket om aftenen.
17/7 Fra Austria Hof Lodge, Mammoth Lakes til Park Tahoe Inn, Lake Tahoe
Undervejs var vi først lidt inde i Yosemite Nationalpark. Det er så utrolig flot der inde. Desværre havde vi ikke tid til at køre helt ind i parken, men så har vi da noget til ønskelisten næste gang ;-)
Efter besøget i Yosemite kørte vi videre nordpå, for kort efter at køre mod spøgelsesbyen Bodie. Bodie er en forladt guldgraverby. W.S. Bodey fandt i 1859 guld i området, og byen opstod. Omkring 1880 boede der omkring 8000 personer i Bodie. guldgravningen ophørte i 1936, men der boede mennesker der ude helt op til 1962, dog kun 10 til sidste. Det var den familie der ejede hele området på det tidspunkt. I dag er Bodie fredet, og der er opsyn med stedet hele tiden. Selv om mange af husene er ved at falde sammen, kan man stadig kigge ind i dem og se nogle af de ting folk efterlod i byen, da de forlod den, på den ene eller anden måde.
Efter Bodie gik turen atter nord på til vi nåede byen South Lake Tahoe, som ligger ved Lake Tahoe søen. Den var værre end Las Vegas hvad angår støj fra kasinoer, udendørs musik, og en masse unge mennesker der festede på livet løs, så vi var glad ved at vi kun skulle være der en enkelt nat.
18/7 Kørte fra Park Tahoe Inn, Lake Tahoe og til Best Western Truckee Tahoe Inn, Truckee.
Da ruten ikke var så lang valgte vi at køre en lille rundtur ind omkring byen Carson i Nevada, hvor vi bl.a. fik handlet lidt. Derfra videre nordpå, næsten op til spillebyen Reno. Syd for Reno vendte vi så næsen mod sydvest til en gang bjergkørsel ned til nordsiden af Lake Tahoe. På den tur var vi næsten oppe i 3000 meter over havet, vores hidtil højeste punkt, og jeg tror ikke vi kommer højere op på denne tur. Efter at have kørt lidt langs søen, sluttede vi i Truckee.
19/7 Fra Best Western Truckee Tahoe Inn, Truckee til Orland, hvor vi skal besøge min grandgrandkusine Roberta.
20/7 Privatbesøge hos Roberta i Orland. Vi havde to dejlige dage hos Roberta hvor vi fik snakket en masse. Ikke mindst fik snakket en masse om slægten
21/7 Kør fra Orland til Hilton San Francisco Union Square, San Francisco, igennem Santa Rosa.
Det blev en tur med mange sving og og ned af bjerge. Pludselig stod der folk og viftede med armene for at få de øvrige trafikanter til at sænke hastigheden. Det viste sig at det var en pickup der var røget ud over kanten i en hårnålesving. Vi kunne se bilen da vi kom lidt længere ned, men ved ikke om der var sket noget med dem i bilen, da vi valgte at fortsætte, for der var jo allerede andre til stede.
Da vi stod ud af bilen nord for Golden Gate broen fik vi noget af en chock, for der var 30 grader da vi forlod Roberta, men kun 12 grader da vi stod ved broen, Så det var kold. Hele dagen var det overskyet og kold.
De to følgende dage startede begge overskyet, men det klarede op omkring middagstid og temperaturen steg til ca. 22 grader, så det har været passende, men vi kan godt mærke at vi nu er ude ved kysten.
Vi har oplevet en masser her i San Francisco. Været ud og køre i de berømte Cabel Car. Været på havnen og i China Town. I morgen fortsætter vi så ned langs kysten til Pacific Grove, Monterey.
22/7 Ophold på Hilton San Francisco Union Square, San Francisco. Dagen blev bl.a. brugt til at køre med de berømte Cabel Cars ned til havnen, hvor vi tilbragte det meste af dagen.
23/7 Ophold på Hilton San Francisco Union Square, San Francisco. Dagens tur med Cabel Car gik til China Town, hvorfra vi gik tilbage til hotellet. Fik set en masse butikker under vejs.
24/7 Kør fra Hilton San Francisco Union Square, San Francisco til Lighthouse Lodge & Suites, Pacific Grove ved Monterey.
På ruten var det også planen at vi ville ind og se nogle af de meget store træer i Big Basin, mellem San Francisco og Monterey. Køreturen der ind til var noget af en oplevelse, for det var på meget smalle veje, hvor der var langt ned, uden autoværn, og ruten bestod stort set kun af hårnålesving. At GPS'en samtidig ikke kunne finde ud af hvor vi var en stor del af tiden, gjorde det ikke lettere, men vi kom da der ind til sidst, for at konstater at der var mange andre der havde fået samme ide, så det var umulig at finde en parkeringsplads, og man kan ikke bare holde ind i siden, så vi blev nødt til at nøjes med et par billeder ud af vinduet, inden vi fortsatte mod Monterey.
Efter at have fundet hotellet og fået vores værelse, gik vi en tur ned til Stillehavet. Under vejs så vi masser af rådyr.
25/7 Turen fra Lighthouse Lodge & Suites, Monterey til Quality Inn & Suites, Lompoc Det er den berømte tur langs Stillehavet på Highway 1, til Lompoc. Det er en meget smuk tur, som varmt kan anbefales.
26/7 Fra Quality Inn & Suites, Lompoc til Marriott Courtyard, Oxnard, igennem Solvang og Santa Barbara.
Efter at have sagt farvel til Lompoc satte vi kursen mod Solvang, som skulle ligne en dansk by. Det var dog lidt svært at se, med alle de østriske kukkuk ure, hollandske træsko, svensk knækbrød og hvad ved jeg. Fandet en enkelt bager hvor der var noget brød der minede lidt om det man kan købe i Danmark. Mødte nogle andre danskere, og vi var enig om at dem der havde besøgt Solvang ville få et chok hvis de kom til Danmark.
Efter Solvang fortsatte vi ud til Stillehavskysten igen, og kørte ned til Oxnard.
27/7 Kør fra Marriott Courtyard, Oxnard til Hilton, Los Angeles Airport. Den absolut korteste tur på ferien.
Kørte langs Malibu beach. Dagen blev brugt til afslapning, og til at begynde at gøre klar til hjemrejsen.
28/7 Bode på Hilton, Los Angeles Airport, og besøgte Disneyland. En god dag med trætte fødder :o)
29/7 Kørte den korte tur til biludlejningen, for at aflever bilen. Med bus til Los Angeles International Airport, hvorfra der var afgang kl. 14.50 mod Frankfurt.
30/7 Ankomst til Frankfurt 10.35. Frankfurt er ikke let at finde rundt i, så efter nogle mildest talt uheldige vejvisninger fra personalet, stod vi pludselig ude ved bagageudlevering. Dette betød at vi skulle igennem sikkerhedskontrollen igen. Øv. For den tid vi havde beregnet til frokost blev brugt til sikkerhedstjek, så vi fortsatte mod Kastrup kl. 12.45, uden at have fået frokost. Ankom til Kastrup 14.10, Her fik vi den absolut dyreste middag på hele turen, som bestod af 2 fransk hotdogs og en Cola. Kunne godt mærke at vai var kommet til Danmark.
Afgang fra Kastrup kl. 17.30, og ankomst Aalborg 18.15, hvor vores venner Jørgen og Helle, og deres to piger, var kørt fra Thisted og til Ålborg, for at tage imod os. Det var flot.
Efter ca. 1 time i bil var vi igen hjemme, efter en fantastisk ferie.
Var godt nok trætte for det var 28 timer siden vi stod op, så der gik ikke lang tid inden vi gik i seng ;-)

Det har været den bedste ferie vi nogen siden har været på, og vi er klar til at tage af sted igen, hvis vi får muligheden, og til alle andre kan jeg kun sige. Tag af sted, hvis i får muligheden. I vil opleve en venlighed og hjælpsomhed ud over alle grænser, og det er helt sikkert at Danexplore, meget gerne vil hjælpe med at strikke jeres tur sammen, så det bliver jeres livs oplevelse. Vi vil endnu en gang sige tak til dem.

 

Tilbage